Onze
werkgelegenheidsprojecten

Om steeds nuttiger te zijn en een gevoel van solidariteit te creëren, zet het PWA verschillende werkgelegenheidsprojecten in Evere op. In samenwerking met andere organisaties of verenigingen lanceren wij acties om het leven van de inwoners te vergemakkelijken, de gemeente properder en verantwoordelijker te maken of werkzoekenden aan te moedigen een opleiding te volgen.

WAT IS RECUP&GO?

Op 14 juni 2022 hebben wij in samenwerking met de gemeente het project RECUP&GO gelanceerd. Récup and Go is een ophaaldienst voor grofvuil. Deze dienst is gevestigd in de Rue de Paris 1, en wij nodigen de burgers van de gemeente Evere uit om hun grofvuil en voorwerpen die kunnen worden gerecupereerd af te geven. Teruggevonden voorwerpen die nog in goede staat zijn, worden schoongemaakt, andere worden gerepareerd of getransformeerd. Vervolgens worden ze doorverkocht tegen democratische prijzen. Op de site van de Rue de Paris zijn PWA-werkers belast met het project.

WAT IS EEN “THEMALUNCH”?

Elk jaar organiseren wij in samenwerking met ACTIRIS, het OCMW en het werkgelegenheidsagentschap Thema Lunches. Onder de naam "Thema Lunch" organiseren de partners van het plaatselijk werkgelegenheidsagentschap sinds 2017 gratis lunchbijeenkomsten over specifieke thema's in verband met arbeidsbegeleiding en/of opleiding. Deze middagworkshops worden geleid door coaches en de sfeer blijft informeel en vriendelijk.

Meestal organiseren we gemiddeld 4 tot 6 themabijeenkomsten per jaar, altijd vergezeld van een lunch, zoals:

  • een baan zoeken via uw smartphone;
  • uw mailbox beheren.

NOG VRAGEN?

Om in contact te komen met ons plaatselijk werkgelegenheidsagentschap kunt u ons gewoon bellen of e-mailen. Wij informeren u graag over dienstencheques, werkgelegenheidsprojecten en onze activiteiten.